Loading...
Menu

Κέντρο Εκπαίδευσης STEM: Καινοτόμο, βραβευμένο και εξωστρεφές

 

Κέντρο Εκπαίδευσης STEM

Καινοτόμο, βραβευμένο και εξωστρεφές

Με τη βράβευση των Pre-Engineering Weekends ως μία από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές δράσεις στον κόσμο, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια εγγράφει στο «βιογραφικό» του μία μεγάλη επιτυχία και ετοιμάζεται για νέες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδας για μαθητές όλων των σχολείων.

Το πρόγραμμα Pre-Engineering Weekends που οργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, συμπεριλήφθηκε ως μια από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές προτάσεις στο βιβλίο Innovations 2014, το οποίο θα εκδοθεί στις ΗΠΑ στο τέλος του χρόνου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και φέτος τον Φεβρουάριο  για μαθητές που ενδιαφέρονται για σπουδές στις Θετικές Επιστήμες και ιδιαίτερα στο Engineering. Το Κολλέγιο Ανατόλια θα οργανώσει αντίστοιχο πρόγραμμα στην Μολδαβία τον Αύγουστο του 2014, κατόπιν πρόσκλησης της Ακαδημίας Επιστημών και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών της χώρας.

  • Παράλληλα, προετοιμάζεται το Κέντρο Πράσινης Προσέγγισης, το πρώτο παγκοσμίως που δημιουργείται σε σχολείο. Το STEM θα συστήσει την Πράσινη Προσέγγιση, όχι μόνο στους μαθητές του Ανατόλια αλλά και σε μαθητές σχολείων της πόλης
  • Το καθιερωμένο ταξίδι του STEM στη Βοστόνη πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013. Είκοσι μαθητές μας συμμετείχαν σε Πράσινες Δραστηριότητες στο Κέντρο Πράσινης Χημείας “Beyond Benign”, σε δραστηριότητες Engineering στο Northeastern University, ξεναγήθηκαν στο MIT Media Lab, επισκέφθηκαν το Boston Museum of Science, το Harvard Museum of  Natural History, το Πανεπιστήμιο Harvard, το Museum of Fine Arts και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης.
  • Το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετέχει για δεύτερη φορά, ως ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά σχολεία, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM που διοργανώνεται από το MIT.
  • Το STEM διοργάνωσε και φέτος το STEM Family Day στο Γυμνάσιο. Δεκάδες μαθητές και γονείς εργάστηκαν ανά ομάδες σε μικρά επιστημονικά projects συνδυάζοντας γνώση και διασκέδαση.
  • Προσεχώς και σε επίσημη εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ από το ταξίδι του STEM στην Πράσινη Πόλη του Freiburg της Γερμανίας.
  • Η μεγαλύτερη καινοτομία, ωστόσο, είναι ίσως το πρόγραμμα STEMnet, το οποίο παρακολουθεί και αξιολογεί τη δραστηριότητα των μαθητών σε τομείς του STEM, σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους. Οι μαθητές που διακρίνονται προωθούνται σε θέσεις βοηθών στα προγράμματα (π.χ. CSI και Engineering), γίνονται σύμβουλοι στα Clubs (π.χ. iGEM, Αστρονομίας και Οικολογίας) και έχουν προτεραιότητα σε Ερευνητικά Προγράμματα και Ερευνητικές Υποτροφίες σε ελληνικά και αμερικανικά Πανεπιστήμια (σε συνεργασία με το US Counseling Office του Κολλεγίου Ανατόλια).

 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 Το CSI Anatolia επιστρέφει…

Ο «φόνος» που διαπράχθηκε πέρυσι στο Κολλέγιο Ανατόλια διαλευκάνθηκε, έστω και δύσκολα, από την ειδική ομάδα του CSI Anatolia.  Κάποιοι όμως αποφασίζουν να μετατρέψουν ξανά το σχολείο σε «σκηνή εγκλήματος». Οι πρωταγωνιστές της πιο δημοφιλούς δράσης του STEM επιστρέφουν την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 έχοντας αναβαθμιστεί σε CSI Advanced και αποφασισμένοι να διαλευκάνουν και πάλι το μυστήριο.

Nano-Weekend

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου μαθητές Γ΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου θα ανακαλύψουν στο Κολλέγιο Ανατόλια τον νανό-κοσμο και τις εντυπωσιακές εφαρμογές της Νανοεπιστήμης και της Νανοτεχνολογίας στην καθημερινότητα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου: Κέντρο Εκπαίδευσης STEM, 2310 398 289, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) συντονίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και στο ACT. Συντονιστής του Κέντρου είναι ο Δρ Ηλίας Καλαμπόκης.  

 
 
 
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead